Heli Hokkanen: Tuottavuus kohonnut yli odotusten

Blogi, Yleinen 10:11

Maassa, jossa kansalaiset syövät kipulääkkeitä eniten maailmassa. Jossa kiusaaminen on Euroopan suurinta ja mielialalääkkeiden käyttö lisääntyy ja lisääntyy. Maan johtavat filosofit arvioivat Hesarissa kansakuntaa vaivaavan näköalattomuuden, innottomuuden.

Tuo blogin otsikko voisi olla totta ilman pääministeri Juha Sipilän haihattelua yhteiskuntasopimuksesta. Tuottavuutta ei sanelemalla tehdä, vaan yhdessä toimien ja toisiamme kuunnellen. Ehdotan koko maahamme työhyvinvoinnin reilua kohottamista. Parhaimmillaan tulokset voivat reilusti yllättää yritysjohdot, jopa Sipilänkin.

Tarvitaan monen työn tekemiseen vaikuttavan tekijän pohtimista kuten ammattitaito, työn organisointi, johtaminen ja työssä viihtyminen. Näillä on tutkitusti alennettu reilusti sairaus- ja tapaturmakuluja, parannettu tuottavuutta, vähennetty välittömiä- ja välillisiä kustannuksia sekä saatu henkilöstö motivoitumaan, ideoimaan ja vaikuttamaan omaan työhönsä. Se tarkoittaisi myös henkilökohtaisempaa esimiestyöskentelyä. Huomioitaisiin henkilöiden erilaisuus ja vahvistettaisiin heitä, jotka kaipaavat enemmän esimiehensä huomiota. Tähän pakettiin kuuluu myös hyvä ryhmähenki.

Uutinen Nastola Groupilta 19.8. (konepaja) vuoteen ei ainuttakaan työtapaturmaa. Mitä merkitystä tuolla uutisella sitten on? Yritys osallistui Metalliliiton ja Teknologiateollisuuden yhteiseen Hyvä työ- pidempi työurahankkeeseen. Yrityksessä tehtiin yhdessä työhyvinvointisuunnitelma, jota edelleen noudatetaan ja tulosta syntyy. Hatun nosto heille!

Henkilöstötuottavuuden skenaariolaskennan mukaan seuraavilla työhyvinvoinnin tunnusluvuilla on vahvin korrelaatio liiketuloksen kehittymiseen. (Marko Kesti, Lapin yliopisto)

  • Yksi poissaolopäivä maksaa ka 325 €, silloin kun työpanos korvataan täysin.
  • Yhden poissaolopäivän ennaltaehkäisy tuo yritykseen 415 € lisätulosta.
  • Lievän tapaturman välttäminen tuo 9000 € paremman liiketuloksen.
  • Yksi vaihtunut työntekijä aiheuttaa 60 000 € liiketuloksen menetyksen.
  • 5% parannus työelämän laadussa mahdollistaa liiketuloksen 2000 € parantamisen työntekijää kohden.

Lainaan lukuja Böckerman P & ilmakunnas P. 2012.:

  • yhden yksikön parannus työtyytyväisyydessä asteikolla 1-6 nostaa tuottavuutta keskimäärin 6,6 % (teollisuudessa 3,5–20 % riippuen käytetystä mallista)
  • työtyytyväisyys vaikuttaa monen kanavan kautta: sairaspoissaolojen ja työtapaturmien pienenemisellä, pinnauksen vähenemisenä ja suurempana sitoutumisena.

( Aineistona Euroopan elinolotutkimus ja EU:n tuottavuustilastot)

Työhyvinvoinnin tulee olla aina strategisesti johdettua, muuten temppukikkailu ei tuota toivottua tulosta.

Olen ymmärtänyt, että Suomi elää työstä. Miksi näinkin yksinkertaisten asioiden kuntoon saattaminen on niin hemmetin vaikeaa? Miksi haikaillaan työajan pidentämisestä, kun päinvastoin suunta voisi olla vallan toinen? Ihmisten pahaa oloa voidaan hoitaa monella tapaa. Kysehän on valinnoista.

Heli Hokkanen
työhyvinvoinnin opettaja, Murikka-opisto
kaupunginvaltuutettu ja perustuvalautakunnan pj.
Ähtäri