Piirihallituksen tiedote Uhlgrenin erosta

Ajankohtaista 20:46

Pohjanmaan sosialidemokraattisen piirin puheenjohtaja Arttu Uhlgrenin ero on synnyttänyt julkisuudessa hämmennystä. Piirihallitus haluaa omalta osaltaan selventää tapauksen taustoja.

Edellisessä piirihallituksen kokouksessa 11.1.2014 piirihallitus kävi keskustelun piirin puheenjohtajan johdolla poliittisesta tilanteesta. Keskustelussa nousi esiin myös puolueen mahdollinen puheenjohtajakisa. Tässä yhteydessä piirin puheenjohtaja Arttu Uhlgren ilmoitti kertoneensa viikolla ilmestyneessä lehtihaastattelussa tukevansa Jutta Urpilaista puolueen puheenjohtajaksi. Piirihallitus tuki yksimielisesti tätä näkemystä ja totesi, että Pohjanmaalta kotoisin oleva istuva puheenjohtaja saa piirihallituksen tuen.

Nyt julkisuuteen tullut ero-ilmoitus yllätti muun piirihallituksen. Toki Uhlgrenin vastaus Yleisradion tammikuussa tekemään piirien puheenjohtajille tehtyyn kyselyyn herätti kysymyksiä ja suurta hämmennystä, kun taustalla oli selvä yhteinen ja yksimielinen linjaus ja käyty keskustelu piirihallituksessa.

Piirihallitus on pahoillaan Uhlgrenin valitsemasta ratkaisusta.

Lisätietoja: varapuheenjohtaja Kirsi Kandolin, puh. 044 032 1841