Pohjanmaan sosialidemokraatit asetti eduskuntavaaliehdokkaita ja hyväksyi vision Vaasan vaalipiirille

Ajankohtaista, Pohjanmaa, Yleinen 17:52

Pohjanmaan sosialidemokraatit asetti tänään viisi uutta eduskuntavaaliehdokasta, päätti visiosta Vaasan vaalipiirille sekä valitsi varapuheenjohtajat vuosille 2019-2020 ja piirihallituksen vuodelle 2019. Eduskuntavaaliehdokkaiksi asetettiin:

Kari Häggblom, 62 v., käynnissäpito-operaattori, matkailuyrittäjä, Kaskinen
Niina Kivinummi, 30 v., fysioterapeutti, Ähtäri
Viktor Kock, 39 v., valtiotieteiden maisteri, jäsenvastaava, Pedersöre
Ville Korpinen, 39 v., logistiikkavastaava, Kurikka
Rebecca Åkers, 24 v., kauppatieteiden maisteriopiskelija, Mustasaari.

Lokakuun alussa ehdokkaiksi on asetettu

Kim Berg, 44 v., pääluottamusmies, Vaasa
Ari Huuki, 53 v., palkkasihteeri, Kannus
Emma Kivikangas, 19 v., opiskelija, Kauhava
Eetu Lehtola, 36 v., rakennusinsinööri, Seinäjoki
Matias Mäkynen, 28 v., analyytikko, Vaasa
Petri Partanen, 40v., pääluottamusmies, Kokkola
Jutta Urpilainen, 43 v., kansanedustaja, Kokkola
Linnea West, 31 v., vanhempi rikoskonstaapeli, Vaasa.

Kolme viimeistä ehdokasta asetetaan myöhemmin. Asetettujen ehdokkaiden keski-ikä on 37,5 vuotta.

Pohjanmaan SDP esittelee visionsa Vaasan vaalipiiristä ja kutsuu muut mukaan

Pohjanmaan Sosialidemokraatit hyväksyivät tänään piirikokouksessaan vision Vaasan vaalipiirin tulevaisuudesta. Visiossa tunnistetaan alueen tärkeimmät kehitystarpeet sekä linjataan sosialidemokraattien näkökulmasta keskeisimpiä tavoitteita lähivaalikausille. Vision tärkein tavoite on Vaasan vaalipiirin pitäminen nykyisessä muodossaan sekä kolmen maakunnan toiminnan ja tavoitteiden yhteensovittamisen. Visio ei ole kuitenkaan valmis, vaan työssä tarvitaan laajemmat hartiat. Pohjanmaan demarit kutsuvatkin alueen muut toimijat mukaan yhdessä rakentamaan Vaasan vaalipiirin tulevaisuudesta entistä parempaa.

Ehdotamme “Pohjalaisen tulevaisuusfoorumin” perustamista yhdessä vaalipiirin maakuntien liittojen, koulutuksen järjestäjien, puoluejärjestöjen ja viranomaisten kesken. Tulevaisuusfoorumissa keskustellaan aihepiiri kerrallaan alueiden ajankohtaisesta tilanteesta ja edunvalvonnan tärkeimmistä kysymyksistä sekä pyritään löytämään yhteisiä ratkaisuja. Ensimmäinen tulevaisuusfoorumi käsittelisi pohjalaisen koulutuksen tulevaisuutta erityisesti ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulujen näkökulmasta.

Vaasan vaalipiirin parempi tulevaisuus perustuu maailman parhaalle osaamiselle. Vaalipiirissä toimivat korkeakoulut muodostavat yhteistyössä yritysten kanssa alueen osaamisen ja elinvoiman ytimen, jota on ylläpidettävä ja kehitettävä jatkuvasti. Erityisesti ammattikorkeakouluilla on vahva rooli alueensa kehittämisessä ja tämä työ on mahdollistettava riittävillä resursseilla.

Yritykset panostavat Pohjanmaalla voimakkaasti tutkimukseen ja kehitykseen, mutta samaan aikaan julkisen tutkimus- ja kehitysrahoituksen osuus on Vaasan vaalipiirissä vain noin 2,5 % koko maan julkisesta T&K-rahoituksesta eli noin 55 miljoonan euron luokkaa. Tämä osuus on kolminkertaistettava, mikä tarkoittaa sen nostamista vastaamaan alueen väestöosuutta.

Ammatillisen koulutuksen reformi ja mittavat leikkaukset ovat heikentäneet ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta. Samalla ammatillinen aikuiskoulutus on ajettu vaikeuksiin, mikä on vastoin elinikäisen oppimisen ja uran vaihtamisen mahdollistamista.

Osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseksi on lisättävä nopeasti ammatillisen koulutuksen perusrahoitusta sekä lisättävä oppilaitoksissa tapahtuvaa lähiopetusta.

Koulutusta koskevan tulevaisuusfoorumin jälkeen teemoiksi on nostettava ainakin Vaasan vaalipiirin asukkaiden palvelujen saatavuus ja liikenteeseen liittyvät ratkaisut. Haluamme myös edistää vaalipiirin kansainvälisyyttä teollisuuden viennin edistämiseksi.

Visioasiakirjaan voit tutustua tästä Vaalipiirin visio .

Kari Kivinummi ja Emma Haapasaari piirin uudet varapuheenjohtajat

Syyspiirikokous valitsi Pohjanmaan sosialidemokraattien 1. varapuheenjohtajaksi Kari Kivinummen Ähtäristä sekä 2. varapuheenjohtajaksi Emma Haapasaaren Kokkolasta. Piirin puheenjohtajan kaksivuotiskausi jatkuu ja puheenjohtajana jatkaa Matias Mäkynen Vaasasta.

Piirihallituksen jäseniksi valittiin Ulla Aninko-Rajala (Alajärvi), Esa Kant (Kokkola), Sini Karjalainen (Mustasaari), Terhi Leivo-Holmqvist,  (Pietarsaari), Matti Mustajärvi (Kaustinen), Voitto Parkkonen (Kurikka), Matias Peltonen (Kauhava), Sirkka Penttilä (Seinäjoki), Heikki Puskala (Teuva) Piia Yli-Heikkuri (Vaasa) ja varajäseneksi Markku Lehtola (Seinäjoki).

Pohjanmaan sosialidemokraattien kunniajäseniksi kutsuttiin Katriina Eskola Toholammilta, Aimo Karsikas Kauhavalta, Raimo Korkea-Aho Pedersörestä ja Aimo Pukkila Vaasasta.